Leyla LOYAN GÜÇTAŞ
Leyla  LOYAN GÜÇTAŞ
leylaloyan@kadinlara.com
Hayatımın patronu; Bilinçaltım…
  • 811
  • 11 Nisan 2023 Salı
  • +
  • -

Günümüzde bir şeyleri öğrenmek, bilgiye ulaşmak için bir tuşa basmak yeterli artık. Ancak bütün mesele öğrendiğim ve bildiklerimin ne kadarını yapabiliyor, ne kadarını uygulayabiliyor olmamda.

Nasıl oluyor da bazı insanlar bilgi deposu niteliğinde olurken bunu hayatlarında, işlerinde uygulama konusunda başarısızlık rekorları kırarlar.

Bu durumda olan kişilerin bilinçaltı kayıtlarında uygulama ile ilgili olan zihin programı off konumundadır. Yani yapılması gerekeni bilir ama yapmak için özgüvene sahip değildir. Çünkü çocukluğunda babası, öğretmeni yada herhangi biri onu tembel yada beceriksiz olarak nitelemiş bu kayıt o kişin hayatı boyunca yaptığı işlerde sürekli  yaşadığı deneyimlerin sonucu beceriksiz olmasına neden olmuştur. Kişi bunun çocukluğunda ki olaydan kaynaklandığını bilmez konuyla ilgili o güne ait mazeretleri görür oysa yıllar önce yaşanmış olumsuz bir olay zamanla unutulur ama bilinçaltındaki kayıt orada durur.

Bilinçaltımızda kaybetme korkusu kayıtlıysa hayatımız boyunca kaybetmeyi içeren deneyimler yaşarız. Sevgilimizi kaybederiz, işimizi kaybederiz, başarımızı kaybederiz, arkadaşlarımızı kaybederiz ve şunu söyleriz ‘’Allahım neden hep benim başıma geliyor’’.

Bilinçaltımda korku varsa korktuğumu yaşatacak deneyimleri kendime çekerim. Yani eskilerin deyimiyle ‘’korktuğum başıma geldi’’ ayrıca ‘’ne ekersen onu biçersin’’ sözlerinde olduğu gibi.

Bilinçaltım hayatımda ne kadar çok bilirsem bileyim o kendi kayıtlarına göre hareket ediyor. Yine  şu örnek konuyu daha iyi anlatacak. Sigara içmenin sağlığa zararlı olduğunu her insan bilir.

Sigara içmemeyi de isteyebilir. Ancak bilinçaltındaki olumsuz bağımlılık kaydından dolayı kişi sigarayı içmek istemese bile içmekten kendini alıkoyamaz.

Sonuç olarak hayatımın gerçek patronu bilinçaltımdaki kayıtlar. Hayatımda aldığım kararların % 90 bilinçaltıma ait kayıtlar olumluysa olumlu kararlar alıyorum, olumsuz ise kararlarımın sonuçları da olumsuz oluyor.

Peki bu olumsuz kayıtların üstesinden nasıl geleceğiz?

Kişi bakış açısını değiştirip olumlu düşüncelerle hayata daha sevecen bakmayı öğrenebilir.

Kişi kişisel gelişim konularında çok bilgili olabilir, ancak bazen kişinin çocukluğundaki bilinçaltı kayıtları çok olumsuz olabilir. Ne yapması gerektiğini bilir ama uygulamada yetersiz kalır. Bir danışanım bana ‘’olumlu düşünmeye çalışıyorum ama başaramıyorum içimdeki bir şey beni engelliyor’’ demişti. Bu durumda bilinçaltı zihin programının yeniden düzenlenmesi  yani zihnine format atılması gerekir.

Bu çalışma 90 günlük bir süreyi kapsar, Bilinçaltı zihin temizliği sonrasında artık kişi eskisi gibi olumsuz düşünmez ve kendi hayatının hakimiyetini eline alır.                                                           Mutlu ve başarılı bir hayat yaşar.

ANI YAŞAYIN…GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE…

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?